Pozdravujem. Ak by ste mi vedeli dať nejaké tipy, odporúčania na Amalfské pobrežie, budem rád. Špekulujem pre r.2026, v letných mesiacoch. Viem, finančne náročné a masa ľudí. Nemusí byť za každú cenu drahé Positano, lebo Amalfi, sú tam aj iné mestečká, v tesnej blízkosti od seba a v nich sa ubytovať. V priebehu týždňa sa dá presúvať aj miestnou dopravou, autom v tých serpentínach zložitejšie, ale iste adrenalín :-) Ak máte nejaké postrehy, návrhy, môžete napísať do komentov. Vďaka.  .

Amalfi a jeho pobrežie.

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

32 reakcí

Milan V napsal(a):

Děkuju za info, tak nějak jsem si myslel, žeto bude OK. Byl jsem v únoru Pompeje a Vesuv a lidí tam bylo snesitelně. Spíš jsem myslel jestli Costa d’ Amalfi má nějaká špecifiká, kvůli kterým v zimě nelze. Zvažuju si Pompeje zopakovat a zahrnout do plánu Amalfi.

To jsme dělali před 2 lety na Velikonoce. Specifikum je, že mimo sezónu je to horší s dostupností lodní dopravy. Částečně i s otevřením některých restaurací nebo obchodů. 

Kvůli dozvukům Covidu ještě ubytku na jednom místě.

https://michal-na-cestach.blogsp...alsku.html

1 Citovat

Úplně nerozumim, proč jezdit pětkrát dražší lodí, když busy jsou mimo největší sezónu bez problému...🤔

0 Citovat

Kolega chce v júli.. loď je dobrá napr. kvôli výhľadom na pobrežie alebo ak ťa už druhý autobus nezoberie a nie je isté či tretí zastaví. Môžeš tak prežiť značnú časť dovolenky na zastávke alebo si zaplatiť loď. Ten rozdiel € nebol veľký, jazdia často a funguje to ako MHD.

1 Citovat

Reagoval jsem na M5ku, psal, že mimo sezónu je to horší s loděma :-)

0 Citovat

Aby ses podíval na ta městečka, jak vypadají z vody. Zejména, když to jedeš za jeden den.

1 Citovat

Ano ano, v júli, bohužiaľ nedá sa ani na jar, ani na jeseň. Ako to tu všetko čítam, lode sú spoľahlivejšie a možno sa mi niekedy podarí pri troške šťastia aj bus :-) Nestaviam sa k tomu pesimisticky a neodradí ma to. Asi najlepšia alternatíva je kombinácia loď+bus, ja auto vylučujem. Ono zase chcem aj dovolenkovať, užiť si more v tom prostredí a nebudem sa presúvať v čase pobytu denne, hoci samozrejme mám svoje miesta vyhliadnuté a tie chcem učite vidieť. Neviem či ste si všimli, vložil som sem jeden link na lodnú prepravu, neviem nakoľko je to spoľahlivé, ale je tam niekoľko prepravcov a cena napr. z Amalfi do Positana sa pohybuje v rozmedzí 20-25 eur a napr. Amalfi - Capri cca 55 eur a viac. Zatiaľ mám priebežne naplánované Maiori ako východisko, 5 km od Amalfi a takmer spojené s Minori.

https://ssl.directferries.com/fe...K&bd=1

0 Citovat

Kupuj na mieste, lode jazdia ako MHD, cena napr. Minori-Amalfi bola tuším 4€.

2 Citovat

Je fakt, že alespoň jeden úsek na lodi by to chtělo, protože ze silnice to pobřeží pořádně neuvidíš.

1
32 reakcí